POOOOOZDRAV!

Jao,jao kasnim s objavljivanjem svojih aktivnosti,točnije s informacijama i slikama s radionice koja se održala u četvrtak ,27.05. u Lumosu u Rijeci.Društvo je bilo odlično,poznato,nagovorila sam čak i sestru da ide sa mnom i zabavi se i nauči još pokoji trik.
Obožavam radionice iz tri razloga: uvijek se nešto novo nauči,neki trik,upoznaju se novi ljudi koji vole stvaralaštvo i naravno napravim nešto za sebe što možda kod kuće ne bih napravila jer uvijek je nešto preče i važnije.Tako da zapravo gledam da uhvatim čim više radionica,upravo iz navedenih razloga...
Evo postavljam par sličica da dočaram atmosferu i odličnu zabavu...
Radili smo kutijice s vintage motivima i s crakkle efektom,mašnicama i dijamantićima...a onda još gratis i jednu drvenu pohabanu staaaaru pločicu.
Da ne duljim.....

PUSEK!

ODLIČNO PROVEDENO SUBOTNJE POSLIJEPODNE






POZDRAV DRAGE MOJE SLJEDBENICE!

Kiša,kiša,kiša,kiša i opet malo kiše,no i odličan odabir što raditi po takvom vremenu subotu popodne...
Dakle,otići na radionicu koja se održava u gradu,a još ako je i Lumosova,ma divotaaaa!
Moram zahvaliti Sandri,HVALA DRAGA,što me izvukla iz kuće jer za veliko čudo moj dragi mališan je baš danas odlučio biti malo bolestan i zakuriti,no srećom postoje bake koje uskaču u zadnji čas i u zadnji spas tako da sam ipak zadovoljila svoju potrebu za učenjem i kreiranjem!(Da ne bi ispala loša mama,mališan je već nakon sat vremena bio znatno bolje nego ujutro...)
Na rasporedu je bila stencil radionica gdje smo radili na jednom velikom plastičnom tanjuru pittorico,decoupage,bakrenim listićima i naravno šablonama.Iskreno,iako sam u početku zbog svog dosljednog odabira boja bila skeptična,na kraju je rezultat bio i više od očekivanog jer je moje remek djelo ispalo ODLIČNO...a također u prilog stavljam i radove drugih koji su vrlo zanimljivi.
Ekipa je bila vesela,odlična,gospođe s lijeve strane bile su vrlo raspjevane i vedre i zanimljive jer su lagano pjevušile na mađarskom jeziku,a s moje lijeve strane bila je vesela Sandra.
Ma kombinacija za deset,ja sam se opustila i odmorila,pogrickala jaffa keksiće i malo čokolade...ma bilo je i klope i pijače,ali tko je mogao na to misliti kad se moralo raditi i bojati i tunjkati kako bi draga Katty rekla i rezuckati i šablonirati...uuu koliko posla!
Evo nekoliko slika za još bolji dojam kako je bilo lijepo...

Pusek i ne dajte se,kiša zapravo djeluje vrlo poticajno za kreiranje!
P.S.Imate mogućnost pogađanja koji je rad moj?!Baš da vas malo isprobam!

ČUVARKUĆA-najzahvalnija i omiljena!





Pozdrav drage moje!

Iako je vrijeme izuzetno promijenjivo,odlučila sam jedno poslijepodne posvetiti se svojim vrtnim biljčicama,uz adekvatnu obuću i odjeću (čizme i žuuuta kabanica),izgledala sam smiješno,ali ipak spremna na kišu.I divila se biljkama,a osobito jednoj koja je eto spontano došla prva na red da o njoj štogod kažem,možda i iz razloga jer je imam najviše.
Sigurna sam da svi znate za nju,ali u znak zadovoljstva i zahvalnosti jer neumorno uspjeva u mom vrtu napisat ću par riječi.
Dakle riječ je o čuvarkući (Sempervivum tectorum L.)koja je trajna biljka s mesnatim,sočnim listovima koji završavaju šiljastim vrhom,a na dnu stvaraju rozetu.One su sukulentne biljke koje u svojim zadebljalim listovima čuvaju rezerve vode,što im omogućava da preživljavaju u sušnim razdobljima.U ljeti iz rozete izraste visoka cvjetna stabljika,s mnogo malih pupova koje se otvore u nježno roze cvjetove.Biljka se razmnožava vegetativno,što bi značilo da pušta bočne izdanke iz kojih će na moje veliko zadovoljstvo narasti nove rozete i nove biljke.
U prijevodu latinskog naziva,UVIJEK ŽIVUĆA,osjeća se ta neuništivost i trajnost ove prekrasne biljke.U narodu su je prozivali raznim imenima:pazikuća,gromovka,zečji kupus,vazdaživ,uhovnik...
Zanimljivo je da je čuvarkuća porijeklom iz Meksika,a u našim se krajevima našla već od 9.st.Također je zanimljivo da i Kalo Veliki nije mogao odoljeti ljepoti ove biljke pa je naredio uzgoj čak 72 vrste.I tada,ali i danas smatralo se da čuvarkuća (kako samo ime i kaže) štiti kuću od svih zala,a rasla je čak i na krovovima pa se smatralo da štiti od gromova i oluje.
Međutim,meni osobno najzanimljivije jeste da je čuvarkuća ljekovita,iako i dan danas nije potpuno istražena ljekovitost,pouzdano se zna da svježe iscijeđen sok ili zdrobljeni listovi pomažu kao oblog kod uboda kukaca(osa, pčela, komaraca),opeklina, raspucane i oštećene kože,herpes zostera pa i hemeroida (čaj).Sok uklanja tegobe ako se stavlja na noge kada se jave grčevi ili na bolna mjesta nastala zbog gihta.Isto tako kod bolova u uhu ili kod oslabljenog sluha,izazvanog žutim sekretom,(začepljenost) kapa se svježi sok listova u uho jer ga otapa.
Iz brojnih ljekovitih časopisa sam izvukla i da se čaj od svježih listova primjenjuje kod spomenutih hemoroida,glista,prejake mjesečnice,kamenaca u mjehuru.Također osvježava organizam,ima diuretički učinak i djeluje protuupalno.
Pronašla sam članak i da bjeloruski stručnjaci preporučuju svježi sok s medom kod srčanih mana,a proizvode se i homeopatski preparati čuvarkuće koji se koriste kod gnojne upale zubnog mesa i upale grla.
U novije vrijeme istraživanja su usmjerena na polisaharide iz soka čuvarkuće, jer im se pripisuje djelovanje na imunološki sustav i pomoć kod kanceroznih bolesti.
Osim polisahardida,sadrži i biljnu sluz,ulja i smole,mravlju i jabučnu kiselinu koje su naravno ljekovite.

Ma nije li jednostavno savršena ova biljčica!

Uskoro još koja sličica mog vrtića i biljčica....iz nepoznatih razloga komp je otkazao poslušnost...
Pusek!

U SUSRET LJETU,MORUUUUU!!!





Pozdrav drage moje!

Obožavam proljeće kao godišnje doba,ali volim jako i ljeto...a u ljeti obožavam more i plavu boju,sve varijante plave boje.Jednostavno kad ugledam plavu,osobito tirkiznu boju ja se raspametim i obavezno reagiram....ma šta god bilo!
Nedavno sam kupila divne kutije,dosta su velike i svašta stane...
A već sam spominjala kako me dragi redovito kritizira kako svima radim,a njemu ne...pa sam se njemu u čast uhvatila posla.Ubrzo mu je rođendan pa se nadam da će mu se dopasti.
Kao i sve kod mene,i ova kutija ima priču...vrlo su simbolični motivi lanca i konopa,a meni su se tako dopali!I jednostavno sam spomenutu kutiju-škrinju uredila u klasičnom decoupage-u,bez ikakvih ostalih tehnika.I ispala je savršeno!!!!
Meni je savršena,a vi prosudite da li vam se sviđa!!!
Da ne duljim...jer sam jako nestrpljiva,uh jedva sam dočekala da se sve posuši pa da je tako divnu uslikam....i voila!

KIŠNO NEDJELJNO POPODNE






POZDRAV drage moje...da,danas je kišilo i ja ne mogu opisati koliko mi je to pasalo...bila sam ja i kreativna,ali se uradci suše,a ja sam dok se sušilo malo se igrala aparatom i zumom i obilježila neke trenutke koji su mi se činili božanstvenima.
Da,upravo božanstvenima jer često doživljavamo prirodu,sve što je oko nas zdravo za gotovo,a ne primjećujemo ljepote i divote.Ja se doista trudim redovito uživati u prirodnim ljepotama,srećom živim u pitoreksnom mjestu gdje je to doista moguće...
A danas kad je kišilo-kapi koje život znače,posebno su me inspirirale!
Budući da slika govori više od riječi,prepustit ću vas ljepotama...
Uživajte!

Pusek!