NJENO VELIČANSTVO LAVANDA!











Obožavam se rano ustati,skuhati kavu i odšetati u vrt dočekujući sunce,upijajući miris savršene biljke u vrtu...i tako već godinama,jednostavno odlučim kada je vrijeme za rezanje lavande.
To je kod mene osobit ritual gdje posebno svaku stapku te savršene biljke nježno odrežem sretna što mi je po tko zna koji put priroda omogućila taj užitak!
Različiti su savjeti i preporuke kada je doista obrezati,međutim jedna iskusna Dalmatinka mi je rekla da onaj tko doista voli tu biljku osjeti po intenzitetu mirisa kada je spremna za rezanje.Bila sam još malena kad mi je dan taj savjet,ali nevjerojatno je koliko mi je ostao u pamćenju i koliko je istine u tome.Iako zvuči smiješno,ali osjetim baš pravi čas kada lavandu treba obrezati.
I tada slijedi taj moj ritual,rano ujutro kada me nitko ne može i ne smije omesti u tom prekrasnom doživljaju i događaju.
U vrtu koji smo do nedavno dijelile moja mama i ja,zajedno smo posadile grmove lavande,ukupno njih osam,različite su vrste,ali iskreno sam i zaboravila točno koje.
Njegu ostalih biljaka sam potpuno prepustila mami (jer malo dalje sama stvaram svoj vrt),no lavanda je ipak ostala MOJE osobno zadovoljstvo i užitak.
U društvu zraka sunca koje se probijaju s istoka,pčelica koje neumorno upijaju taj čudotvorni nektar i lastinog repa koji je neumorno letio oko mene te još jednog vrlo važnog člana-mog mačka Huna,vjerujte mi drage moje da sam iskonski uživala...
Dio uživanja predajem vam svojim fotografijama,jednostavnim,onakvim kakve uistinu i jesu...

A što ću sa svom tom lavandom,hm...odat ću vam uskoro...ne smijem baš odmah sve adute pokazati...

Pusek veliki!!!

6 kreativnih komentara, tko je slijedeći?:

Sandra Z kaže...

Znaš da se miris može osjetiti čak do mene! Predivni grmovi a onom krasnom leptiru moram zaviditi na uživanciji. Velika pusa :))

Sandra kaže...

Jedno je sigurno - lavanda koju si meni otsjekla bila je u svom maximumu - tako medeni miris gotovo nikad nisam osjetila!

Tanema kaže...

joj, lavandica je divna! obožavam njen miris, obožavam je vidjeti u prirodi, obožavam njenu boju! baš me zanima šta si smislila s njom!

Radionica Lutkac kaže...

Divno je , kao da smo bili s tobom i sve to doživeli

Biljana kaže...

Posebna biljka i mi smo uzivali s tobom:)))

LadyA kaže...

I ja sam jedna od onih koje obožavaju miris i boju lavande. Prekrasne su ti fotografije i nadam se da ćeš nam otkriti uskoro što planiraš sa njom;) Pozdrav!

Objavi komentar